2111871287

 

hello@welove-travel.com

Σ. Καραγιώργη 3, 14121 Νέο Ηράκλειο

Top

Τέλεια δεκεμβριάτικα ΣΚ πριν τον χαμό των γιορτών

Σε βάζουν σε πειρασμό όλα αυτά που γράφουμε για ταξιδάκια εν όψει των γιορτών, αλλά το ταμείο είναι μείον και τα 80άρια που βλέπεις για τα δίκλινα σε αποθαρρύνουν; Κανέναν δεν αφήνουμε παραπονεμένο εμείς εδώ. Τα Σαββατοκύριακα που μεσολαβούν μέχρι τα Χριστούγεννα είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για μίνι εκδρομές που δε θα σου κοστίσουν ακριβά. Ορίστε μερικές από τις καλύτερες ιδέες μας.

Αν έχεις δυνατότητα να φύγεις καθημερινές, ακόμα καλύτερα – και ακόμα χαμηλότερες πιθανότατα θα τις βρεις.

Στο Λιβάρτζι της Αχαΐας

Το χωριό: Σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 872 μέτρων στην πλαγιά του Ερύμανθου, το Λιβάρτζι είναι ένα γλυκύτατο, ανεξερεύνητο χωριό με τις κεραμιδοσκεπές του να προσθέτουν κόκκινες πινελιές στο κατά τα άλλα καταπράσινο τοπίο του. Εδώ θα βολτάρεις σε πλακόστρωτα δρομάκια, θα πιάσεις τραπεζάκι για αχνιστό ελληνικό καφέ στην κεντρική πλατεία, και θα χορτάσεις εξερευνήσεις στα άγνωστα εν πολλοίς ορεινά της Αχαΐας. Τα Καλάβρυτα απέχουν από το Λιβάρτζι 40 χιλιόμετρα, ενώ η Άνω Βλασία με τους καταρράκτες της είναι 20 χιλιόμετρα φαντασμαγορικής βουνίσιας διαδρομής μακριά.

Στους Κορυσχάδες της Ευρυτανίας

Το χωριό: 5 μόλις χιλιόμετρα από το Καρπενήσι, οι Κορυσχάδες είναι ένα πανέμορφο χωριό όλο πέτρινα αρχοντικά και λιθόστρωτα σοκάκια, φωλιασμένο σε υψόμετρο 960 μέτρων. Εδώ, εκτός από ολοήμερες βόλτες στο χωριό, θα κάνεις και ιππασία και αναρρίχηση και λοιπά… περιπετειώδη στο Πάρκο Τουριστικής Ιππασίας και Περιπέτειας ενώ λίγο από τον χρόνο σου αξίζει και το μικρό αλλά ενδιαφέρον Μουσείο Εθνικής Αντίστασης. Το δε Φαράγγι Πανταβρέχει, με τις ξακουστές πεζοπορικές του διαδρομές, βρίσκεται 38 χιλιόμετρα μακριά από τους Κορυσχάδες.

Στο Χρισσό του Παρνασσού

Το χωριό: Μέχρι πρότινος μυστικό που έχει αρχίσει και διαρρέει, το Χρισσό είναι ένα από τα ομορφότερα και πλέον ανεξερεύνητα χωριά της Φωκίδας. Ανάμεσα στους Δελφούς και την θάλασσα, σε υψόμετρο 200 μέτρων, συνδυάζεται τέλεια με μια θαλασσινή βόλτα στο Γαλαξίδι και μια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών –με τους οποίους το συνδέει και ένα ωραιότατο, εύκολο στην κατάβασή του μονοπάτι. Και το ίδιο το χωριό, όμως, έχει ωραίες βόλτες ανάμεσα σε αναστηλωμένα νεοκλασικά (ένα εκ των οποίων, το παλιό σχολείο, στεγάζει το Εθνολογικό και Λαογραφικό Μουσείο του) και ένα ταβερνάκι, του Φούρλα, που σερβίρει ωραιότατα ψητά.

Στον Άγιο Γεώργιο του Πηλίου

Το χωριό: Ένα από τα λιγότερο διάσημα χωριά του Πηλίου, τυγχάνει και ένα από τα ομορφότερα. Χτισμένο σε υψόμετρο 620 μέτρων, γεμάτο στενά καλντερίμια που κάνουν ζιγκ-ζαγκ ανάμεσα σε παραδοσιακά αρχοντικά, αιωνόβια πλατάνια και τρεχούμενα νερά, και μια από τις ωραιότερες πλατείες ολόκληρου του Πηλίου. Μια επίσκεψη αξίζει οπωσδήποτε το Μουσείο του Γλύπτη Νικόλα και η Μονή Ταξιαρχών, που χρονολογείται από το 1309. Σε απόσταση βολής βρίσκονται και άλλα υπέροχα πηλιορείτικα χωριά όπως ο Άγιος Βλάσης (στα 5 χιλιόμετρα), η Βυζίτσα (στα 7 χιλιόμετρα) και οι Μηλιές (στα 9 χιλιόμετρα).

Πηγή