2111871287

 

hello@welove-travel.com

Σ. Καραγιώργη 3, 14121 Νέο Ηράκλειο

Top

Πορτογαλία

Πορτογαλία : Μια χώρα μαγική, γεμάτη χρώματα και νότες.

Η Πορτογαλία βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Ιβηρικής χερσονήσου και είναι η δυτικότερη χώρα της ευρωπαϊκής ηπείρου. Η χώρα συνορεύει στα βόρεια και ανατολικά με την Ισπανία και βρέχεται στα δυτικά και νότια από τον Ατλαντικό ωκεανό, όπου διαθέτει μεγάλη ακτογραμμή. Η πορτογαλική επικράτεια, εκτός από το ηπειρωτικό τμήμα της χώρας, περιλαμβάνει και τα αρχιπελάγη των Αζορών και της Μαδέρας, που αποτελούν αυτόνομες περιφέρειες.  Η Πορτογαλία διαθέτει μια κάπως νοσταλγική γοητεία, με τα μεσαιωνικά της κάστρα και τα άψογα χωριά της, τις ακτές με τις παρθένες παραλίες, τις πλαγιές των λόφων τις γεμάτες λουλούδια, την υπέροχη πρωτεύουσα της,τη Λισαβόνα, την αρχαία πόλη Σίντρα, το Πόρτο με τα υπέροχα ποτά αλλά και τα ερωτικά φάντος. Όπως κάθε πόλη, έτσι και η Λισαβόνα έχει την πιο γραφική και παλιά γωνιά της και αυτή δεν είναι άλλη από τη γειτονιά Alfama. Πρόκειται για μια περιοχή που μοιάζει σαν να έχει μείνει πίσω στο χρόνο.

Αν και σχετικά μικρή χώρα, η Πορτογαλία αποδεικνύει ότι μπορεί επάξια να συγκριθεί με άλλες μεσογειακές χώρες, όσον αφορά την ανάδειξη της πολιτιστικής της κληρονομιάς και τη φιλόξενη στάση της απέναντι στους τουρίστες. Από την καρδιά της πρωτεύουσάς της µε το έντονο λατινικό ταµπεραµέντο και την αποικιακή αίγλη µέχρι τις παραλίες του Algarve µε τα σµαραγδένια νερά, και από τη Madeira µέχρι το δυτικότερο άκρο της Ευρώπης, το Cabo da Roca όπου θα νιώσετε ότι βρίσκεστε στο τέλος του κόσµου. Η Πορτογαλία διαθέτει χιλιόμετρα ακτογραμμής στον Ατλαντικό, με πανέμορφες παραλίες και ακτές, αλλά και υπέροχες τοποθεσίες, μέσα στη φύση, περίεργες αρχιτεκτονικές, φρούρια και μέρη που μοιάζουν όντως εξωπραγματικά. Οι άνθρωποι στην Πορτογαλία διαθέτουν έντονο ταµπεραµέντο και αυτό θα το αισθανθείτε από την πρώτη υποδοχή τους. Σε αυτό συµβάλλει καθοριστικά το ήπιο κλίµα, αλλά κυρίως ο συνδυασµός του µεσογειακού και λατινοαµερικάνικου στοιχείου, που χαρακτηρίζει την κουλτούρα τους.

Η Πορτογαλία μπορεί να σας μαγέψει για πάντα, γιατί είναι μια διαφορετική, παλιομοδίτικη αλλά και μοντέρνα νότα στην Ευρώπη των μεγάλων χωρών. Μια χώρα μικρή με μεγάλη ιστορία, αλλά και μεγάλο ενδιαφέρον ιστορικό και πολιτισμικό. Για να θαυμάσετε τα αξιοθέατα και τις ομορφιές της Πορτογαλίας, δεν έχετε παρά να την περπατήσετε, να απολαύσετε την ιβηρική γειτονία, τη γλυκιά παλιομοδίτικη αύρα στην ατμόσφαιρα, τη διάχυτη αίσθηση μποεμίας που επιβάλλει τη δική της χαλαρότητα στη σύγχρονη πραγματικότητα μιας­ μεγαλούπολης. Η μικρή και πολύχρωμη χώρα έχει καταφέρει να διατηρήσει στις παραδοσιακές γωνιές της μια αυθεντικότητα που σπάνια συναντάται σε τουριστικούς προορισμούς.

Τι πρέπει να γνωρίζεις!

Χώρα
Πορτογαλία
Visa
Δεν χρειάζονται θεωρήσεις για τους πολίτες της ΕΕ.
Επίσημη Γλώσσα
Πορτογαλικά
Νόμισμα
Ευρώ
Συνολική έκταση (χλμ²)
92,212 χλμ²