2111871287

 

hello@welove-travel.com

Σ. Καραγιώργη 3, 14121 Νέο Ηράκλειο

Top

Κατάρ

Το θαύμα του Κατάρ: H μικρή χώρα με τον μεγάλο πλούτο!

Το Κατάρ άρχισε να μπαίνει στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον γιo του Σεΐχη Χαλίφα, τον Χαμάντ, ο οποίος επιτάχυνε τον εκσυγχρονισμό του εμιράτου και άνοιξε τη χώρα στον τουρισμό. Με τις πετρελαιοπηγές να αποτελούν τη βασική πηγή πλούτου της χώρας, το Κατάρ είναι πλέον ο βασικός ανταγωνιστής του Ντουμπάι στην περιοχή του Περσικού Κόλπου για όσους θέλουν να ζήσουν την πολυτέλεια της Αραβίας.

Η Doha είναι ιδανική για shopping τόσο στα τεράστια εμπορικά κέντρα όσο και στα μικρά μαγαζάκια και τις αγορές (στη souq Waqif για σουβενίρ και oriental είδη, στην Gold souq για κοσμήματα και χρυσαφικά). Σήμα κατατεθέν της πόλης είναι ο παραλιακός δρόμος με τους φοίνικες, η Al-Corniche. Όντας παράλληλα από τους μεγαλύτερους αγοραστές Τέχνης παγκοσμίως, το Κατάρ φιλοδοξεί να μετατρέψει την Doha σε σημαντικό εικαστικό hub γεμίζοντας την Εθνική Πινακοθήκη που θα ανοίξει τα επόμενα χρόνια με πασίγνωστα και πανάκριβα έργα.

Η πόλη Al Zubara με ένα υπέροχο φρούριο, στο βόρειο άκρο του Κατάρ, διατηρεί ακόμα την αίγλη του παρελθόντος όταν από το λιμάνι της ξεκινούσαν πλοία φορτωμένα με τα μαργαριτάρια του βυθού της, ενώ η Khor Al Adhaid, στα νότια σύνορα με τη Σαουδική Αραβία, ολοκληρώνει το ταξίδι σου στο Κατάρ με μια βόλτα 4×4 εκεί όπου τα χαμηλά θαλασσινά νερά μπλέκονται με κωνικούς αμμόλοφους σε ένα απίθανο δέλτα.

Είτε ταξιδεύεις για επαγγελματικούς λόγους είτε για αναψυχή, το Κατάρ διαθέτει ελκυστικά αξιοθεατα και δραστηριότητες για όλους. Κάνε κράτηση για δύο νύχτες και απόλαυσε ένα σαφάρι στην έρημο, εκδρομή για ψώνια, επίσκεψη στο μουσείο, τα ζωντανά νυχτερινά φώτα της Ντόχα καθώς γευματίζεις σε ένα παραδοσιακό αραβικό dhow. Ό,τι κι αν επιλέξεις, θα απολαύσεις ένα ζεστό και φιλικό καλωσόρισμα όπου κι αν πάς.

Το Κατάρ είναι μια ισλαμική χώρα, αλλά και άλλες θρησκείες είναι σεβαστές και ο κοσμοπολίτικος πληθυσμός του Κατάρ υποστηρίζει πολλούς τόπους λατρείας από τους ινδουιστικούς ναούς έως τις χριστιανικές εκκλησίες. Το χρονοδιάγραμμα των ισλαμικών φεστιβάλ και αργιών εξαρτάται από το σεληνιακό ημερολόγιο, που κινείται περίπου έντεκα ημέρες νωρίτερα κάθε χρόνο.

Όταν πρόκειται για ψώνια, το Κατάρ είναι το πιο εντυπωσιακό μέρος στη Μέση Ανατολή. Στην πρωτεύουσα της Ντόχα, μπορείτε να περιπλανηθείτε σε ένα λαβύρινθο souq, να επισκεφτείτε μερικά από τα πιο αριστοκρατικά εμπορικά κέντρα που είναι γνωστά στον άνθρωπο και να εξερευνήσετε μπουτίκ hip από συναρπαστικούς τοπικούς σχεδιαστές και Διεθνείς οίκους μόδας όπως το μοναδικο Villagio Mall. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η χώρα έχει τους πλουσιότερους κατοίκους στον κόσμο, χάρη σε πληθώρα εσόδων πετρελαίου και φυσικού αερίου όπως και μέσα από τις μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις που έχουν έδρα στην Ντόχα.

Τι πρέπει να γνωρίζεις!

Χώρα
Κατάρ
Visa
Χρειάζονται θεωρήσεις για τους πολίτες της ΕΕ.
Επίσημη Γλώσσα
Αραβική
Νόμισμα
Ριγιάλ του Κατάρ (QAR)
Συνολική έκταση (χλμ²)
11.571 χλμ²