2111871287

 

hello@welove-travel.com

Σ. Καραγιώργη 3, 14121 Νέο Ηράκλειο

Top

Πώς θα εξοικονομήσετε χρήματα στο ταξίδι σας;

Οι περισσότεροι στα ταξίδια που επιλέγουμε να κάνουμε, έχουμε ετοιμάσει πρωτίστως ένα συγκεκριμένο budget που σκοπεύουμε να διαθέσουμε και δεν μας ενοχλεί ακόμη και αν στο γυρισμό μας έχουν απομείνει μόνο ελάχιστα ψιλά στην τσέπη από το υπέρογκο ποσό που είχαμε στην αρχή.

Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που ιδανικά θα ήθελαν να ταξιδεύουν πιο οικονομικά, αποφεύγοντας σπατάλες που εν τέλει καταλήγουν να μην απολαμβάνουν.

Ακριβώς για αυτό, παρακάτω ακολουθούν μερικοί εύκολοι τρόποι που μπορείτε να εξοικονομήστε χρήματα στο επόμενο ταξίδι που προγραμματίζετε, χωρίς να χρειαστεί βέβαια να κάνετε κάποια έκπτωση στην ψυχαγωγία σας.

Να είστε προσεκτικοί με το φαγητό

Ένα από τα μεγαλύτερα έξοδα που πρέπει να υπολογίσουμε ξεκινώντας να προγραμματίζουμε ένα ταξίδι είναι αναμφίβολα το φαγητό. Μπορεί να νομίζατε πως είναι τα εισιτήρια των μουσείων ή το κόστος των δραστηριοτήτων που επιλέγουμε να κάνουμε, όμως, το φαγητό είναι ο κύριος λόγος που πολλοί από εμάς καταλήγουν να γυρίζουν στην πατρίδα με άδειο πορτοφόλι. «Κλείνοντας» μαζί με τη διαμονή μία θέση στο πρωινό του ξενοδοχείου, επιλέγοντας μία μέρα να διοργανώσετε ένα αυτοσχέδιο πικνίκ και αποφεύγοντας τα τουριστικά εστιατόρια για πιο… ντόπιες κουζίνες, θα έχετε καταφέρει να βάλετε στην άκρη ένα αξιοσημείωτο ποσό. Ακόμη και αν το κατάλυμα δεν διαθέτει πρωινό, εκμεταλλευτείτε την κουζίνα του, ετοιμάζοντας μόνοι το πρωινό σας. Μην ξεχνάτε να έχετε μαζί σας στις βόλτες το δικό σας γυάλινο μπουκάλι για γεμίζετε νερό όποτε χρειαστεί. Στις περισσότερες πόλεις του εξωτερικού, το νερό είναι ένας… ακριβός λόγος να βρεθείτε εκτός budget.

Ξεναγηθείτε με το λιγότερο κόστος

Αν όχι όλες, σίγουρα οι περισσότερες και πιο τουριστικές πόλεις της Ευρώπης, διαθέτουν ξεναγούς που μπορείτε να «κλείσετε» εκείνη τη στιγμή. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι νεαροί ντόπιοι που στέκονται στις κεντρικές πλατείες, γνωρίζουν πολλές γλώσσες, καλά Αγγλικά και τα κατατόπια της περιοχής. Θα τους διακρίνετε από κάποια επιγραφεί που θα κρατάνε, προσκαλώντας σας να τους ακολουθήσετε σε «Free Tour». Μαζεύουν τριγύρω τους ένα ολιγάριθμο γκρουπ ατόμων που ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν καλύτερα την πόλη και χρειάζονται τη βοήθεια κάποιου έμπειρου. Στο τέλος της διαδρομής, οι επισκέπτες δίνουν ένα συμβολικό φιλοδώρημα στον «ξεναγό» ανάλογα με το πόσο ευχαριστημένοι έμειναν και πόσα χρήματα διαθέτουν. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στο ποσό, ο καθένας δίνει ό,τι έχει ευχαρίστηση.

Αναζητήστε δραστηριότητες χωρίς κόστος

Κάνοντας μία μικρή έρευνα πριν φτάσετε στον προορισμό σας, θα δείτε πως υπάρχουν πολλές δραστηριότητες να παρακολουθήσετε χωρίς να καταβάλετε κάποιο ποσό. Αναζητήστε ιστοσελίδες της περιοχής που σκοπεύετε να επισκεφθείτε και ενημερωθείτε τι θα συμβαίνει στην πόλη όσο εσείς θα είστε εκεί. Επιπλέον, υπάρχουν υπαίθριες αγορές που μπορείτε να περιηγηθείτε ενώ, τα περισσότερα μουσεία επιλέγουν μία μέρα (συνήθως την πρώτη Κυριακή του μήνα όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα) όπου δεν χρεώνουν στους επισκέπτες την είσοδο. Το ίδιο ισχύει και για όσους είναι φοιτητές ή κάτω από κάποιο συγκεκριμένο όριο ηλικίας, οπότε μην ξεχάσετε πριν πληρώσετε, να ρωτήσετε τους υπευθύνους στα εκδοτήρια αν είναι απαραίτητο.

Περάστε περισσότερο χρόνο σε λιγότερα μέρη

Οι άνθρωποι που προσπαθούν να τα χωρέσουν όλα μέσα σε ένα μόνο ταξίδι, τελικά τείνουν να χάνουν όλη τη μαγεία του. Δεν έχει νόημα να μπαινοβγαίνετε από το ένα μουσείο στο άλλο για να προλάβετε να τα δείτε όλα. Θα έχετε πληρώσει στην πραγματικότητα τρία εισιτήρια, για παράδειγμα, χωρίς να τα έχετε αξιοποιήσει όπως θα έπρεπε και χωρίς να έχετε όντως απολαύσει τη περιήγηση στο εκάστοτε μουσείο. Σημασία έχει να απολαμβάνετε ό,τι επιλέγετε να κάνετε στα ταξίδια σας, ακόμη και αν αυτό σας στερήσει κάποιες από τις άλλες σας επιλογές. Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι, ετοιμάστε μία αριθμημένη λίστα με τα πράγματα που θέλετε οπωσδήποτε να κάνετε. Οργανώστε ένα ημερήσιο πλάνο για την κάθε μέρα και μην βιαστείτε να περάσετε από τη μία δραστηριότητα στην άλλη. Εφόσον υπάρχει θέληση και χρόνος, σίγουρα θα έχετε την ευκαιρία να ξαναπάτε!

Πηγή