2111871287

 

hello@welove-travel.com

Σ. Καραγιώργη 3, 14121 Νέο Ηράκλειο

Top

Βελιγράδι από

645€

κατ' άτομο

”Χωνευτήρι” πολιτισμών και χάρη στη γεωγραφική του θέση σταυροδρόμι ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή, το Βελιγράδι προβάλλει στους ταξιδιώτες έντονα τα σημάδια όλων των κατακτητών που πέρασαν!

To Bελιγράδι είναι μία πανέμορφη πρωτεύουσα με πολλές αντιφάσεις που αποπνέει ταυτόχρονα μελαγχολία και ζωντάνια. Σε κάθε δρόμο της είναι έντονα τα σημάδια της ιστορίας. Κάνοντας βόλτες στην παλιά πόλη με τα επιβλητικά κτίρια αισθάνεσαι ότι είναι ένα μέρος που ακροβατεί ανάμεσα στο παλιό και το καινούργιο, ανάμεσα στον εκμοντερνισμό και στα σημάδια της παλιάς εποχής… ‘Έχει χαρακτηριστεί το «Βερολίνο των Βαλκανίων» για την εναλλακτική και νεανική αύρα που αποπνέει και τη ζωντάνια που το χαρακτηρίζει όλες τις ώρες της ημέρας. Γοητευτικό όσο δεν πάει με τις πολλές αντιθέσεις του, γεμάτο πάρκα, μπαράκια και νεολαία, είναι ένας μαγευτικός ταξιδιωτικός προορισμός, που απέχει μόλις μιάμιση ώρα από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Η πόλη είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Σάβα, ο οποίος αποτελεί ουσιαστικά παραπόταμο του Δούναβη. Είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις της Ευρώπης, χτισμένη από τους Κέλτες τον τρίτο αιώνα π.Χ.

Δεν είναι Παρίσι, δεν είναι Λονδίνο, μπορεί να μην έχει την κλασική ομορφιά της Βιέννης ή της Πράγας, όμως το Βελιγράδι για όσους παίρνουν την απόφαση να το επισκεφθούν, και τελευταία γίνονται όλο και περισσότεροι, είναι άκρως γοητευτικό σαν προορισμός και μια κατηγορία από μόνο του.

Σου αφήνει, δε, σίγουρα την αίσθηση ότι πρέπει να ταξιδέψεις ξανά στη φιλόξενη αγκαλιά του για να δεις ό,τι άφησες πίσω και σίγουρα είναι πολλά όσα ένας επισκέπτης δεν βλέπει με την πρώτη, αλλά πρέπει να επιστρέψει για να ξαναδεί. Στην περίπτωση μάλιστα του Βελιγραδίου θα δει πολλά και διαφορετικά, καθώς πρόκειται για μια πόλη που εξελίσσεται ακόμα και σήμερα και μάλιστα με πολύ γρήγορους ρυθμούς: Βρίσκεται ανάμεσα στους επενδυτικούς παραδείσους της Ευρώπης, με έργα όπως το Belgrade Waterfront να υπόσχονται τεράστιες αλλαγές στη φυσιογνωμία της πόλης μέσα στα επόμενα χρόνια.

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΑΘΗΝΑ με AEGEAN   

Μια αποσκευή έως 23 κιλά και μία χειραποσκευή έως 8 κιλά ή ένα προσωπικό αντικείμενο

Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο METROPOL PALACE 5*

Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά

Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα

Τοπικός Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας

Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points, parking, φόροι πόλεων, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: 250 €

Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: 100 € και από άλλες πόλεις: 200 € με AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)

Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά

Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ

  • Αναχώρηση
    25/10
  • Ώρα αναχώρησης
    Παρακαλούμε όπως σημειώσατε ότι όλες οι αναγραφόμενες τιμές είναι αρχικές και ενδέχεται να τροποποιούνται ανάλογα με τη διαθεσημότητα και τις ημερομηνίες αναχώρησης.
1

1Η ΗΜΕΡΑ ΑΘΗΝΑ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ , ΠΡΩΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN για το Βελιγράδι. Άφιξη στη πρωτεύουσα της Σερβίας και πρώτη γνωριμία με την πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο METROPOL PALACE BELGRADE 5* ( www.metropolpalace.com ). Το βράδυ ελεύθερος χρόνος για επιπλέον γνωριμία με την πόλη με τη βοήθεια του αρχηγού. Διανυκτέρευση.
2

2η ΗΜΕΡΑ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ , ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΗΣ - ΜΝΗΜΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΙΤΟ, ΒΡΑΔΙΝΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ SKADARLJA

Πρωινή αναχώρηση για την περιήγηση της πόλης. Θα ξεκινήσουμε από το σύμβολο της παλιάς πόλης, το φρούριο Καλεμέγκνταν, που είναι χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάββα και χτίστηκε στα χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ως οχύρωση για την προστασία από τους εχθρούς, τον Πύργο Nebos ja, που ήταν η φυλακή και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φερραίου και θα συνεχίσουμε με τις εκκλησίες Ruzica και Αγία Παρασκευή. Θα δούμε την πλατεία Δημοκρατίας, το Εθνικό Θέατρο, το περίφημο αρχοντικό της Πριγκίπισσας Ljubica, το ξενοδοχείο, σήμα κατατεθέν της πόλης και φυσικά τον Άγιο Σάββα, τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο ναό των Βαλκανίων. Το εσωτερικό του ναού είναι λίγο < ψυχρό>, αλλά θα ανακαλύψετε στις γωνιές του, το παλιό ξυλόγλυπτο τέμπλο του ιερού του Αγίου Σάββα και εκπληκτικά ψηφιδωτά της σερβικής αγιογραφίας. Θα δούμε ακόμη, το Μνημειακό κέντρο του Τίτο αφιερωμένο στον μεγάλο ηγέτη, το Δημαρχείο και το Κοινοβούλιο. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον μεγάλο πεζόδρομο της οδού Κνεζ Μιχαήλοβα, με καταστήματα για φθηνές αλλά και ποιοτικές αγορές. Εναλλακτικά, μπορείτε να επισκεφθείτε στο Νέο Βελιγράδι το μεγάλο εμπορικό κέντρο Usche, όπου θα συναντήσετε όλες τις γνωστές ευρωπαϊκές φίρμες. Το βράδυ θα πραγματοποιήσουμε μια όμορφη βόλτα στην μποέμ περιοχή της πόλης, την περίφημη Skadarljia, μία από τις ομορφότερες περιοχές, όπου η νυχτερινή ζωή διαρκεί μέχρι τις πρωινές ώρες και θα βρείτε εστιατόρια, bars, clubs. Ιδιαίτερη νότα στην πλακόστρωτη περιοχή δίνουν οι πλανόδιοι μουσικοί, οι οποίοι τραγουδούν παραδοσιακά σέρβικα τραγούδια. Διανυκτέρευση.
3

3η ΗΜΕΡΑ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΝΟΒΙΣΑΝΤ - STREMSI - KARLVSI - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΒΡΑΔΙΝΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΖΕΜΟΥΝ

Πρωινή αναχώρηση για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας, το Νόβισαντ, πρωτεύουσα της βόρειας σερβικής επαρχίας Βοϊβοντίνα. Αποτελεί οικονομικό κέντρο και είναι ιδιαίτερα γνωστή για το πανεπιστήμιό της. Είναι χτισμένη στις όχθες του Δούναβη και ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί ως ενδιάμεση στάση στις εμπορικές συναλλαγές. Στην περιήγησή μας θα δούμε το κάστρο Petrovaradin, με ωραία θέα στον ποταμό Δούναβη, την πλατεία Slobodan, τον καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον κεντρικό πεζόδρομο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την επαρχιακή πόλη Stremsi karlovsi, η οποία βρίσκεται μόλις 5 χλμ. από την πόλη και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την ιστορική έδρα του Πατριαρχείου και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου. Πρόκειται για ένα τόπο με ιδιαίτερη πνευματική και πολιτιστική αξία δεδομένου ότι εκεί κυκλοφόρησε το πρώτο λογοτεχνικό περιοδικό του κόσμου. Κατά τη διάρκεια της επιστροφής μας στο Βελιγράδι θα απολαύσουμε μια εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς διαδρομή. Για το βράδυ και με το λεωφορείο μας θα πραγματοποιήσουμε μια παραδουνάβια πανοραμική βόλτα στην περιοχή Ζέμουν, μια από τις πιο γραφικές περιοχές της πόλης. Διανυκτέρευση.
4

4η ΗΜΕΡΑ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στη διάθεση σας έως την μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

Τοποθεσία

Η πρωτεύουσα της Σερβίας έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς για τους Έλληνες και όχι μόνο!