2111871287

 

hello@welove-travel.com

Σ. Καραγιώργη 3, 14121 Νέο Ηράκλειο

Top

Μαδαγασκάρη από

2750€

κατ' άτομο

Μοναδικό φυσικό τοπίο με σπάνια δέντρα και ζώα, ένα βασίλειο της φύσης ξεχασμένο από το πέρασμα του χρόνου. Η Μαδαγασκάρη είναι ένας προορισμός ασύγκριτης ομορφιάς, ένας παρθένος τόπος που σας καλεί να τον ανακαλύψετε προσφέροντάς σας μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες γεμάτες περιπέτεια και πρωτόγνωρα συναισθήματα.

Με έκταση περίπου όση αυτή της Γαλλίας, η πρώην νησιωτική γαλλική αποικία, Μαδαγασκάρη, στα νοτιανατολικά της Αφρικής, αποτελεί ένα μοναδικό στον κόσμο οικοσύστημα. Ένα νησί σχεδόν ήπειρος όπου οι εξωτικές παραλίες συνυπάρχουν με τροπικά δάση και χωριά με ξύλινες καλύβες και στο οποίο ο ταξιδιώτης συνδυάζει την ξεκούραση με εξερεύνηση της φύσης και γνωριμία με πρωτόγονους πολιτισμούς. Η χώρα των πυγμαίων σύμφωνα με τους μαλαγασιανούς μύθους. Η χώρα που πρόσφερε καταφύγιο στα μεταναστευτικά ρεύματα της νότιας Ασίας, της Μαλαισίας και της Αραβίας. Ένα κομμάτι γης στη μέση του Ινδικού ωκεανού που μέχρι την Παλαιοζωική εποχή αποτελούσε μέρος της αρχαίας ηπείρου Γκοντουάνα.

Εδώ ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει αιώνες πίσω µε την φύση να έχει εκμεταλλευτεί το γεγονός αυτό µε τον καλύτερο τρόπο. Είναι απαραίτητο να σας αρέσουν οι περιπέτειες αν θέλετε να γυρίσετε και να δείτε το πλήθος αξιοθέατων που προσφέρει το νησί. Το οδικό δίκτυο σε πολλές περιπτώσεις είναι ανύπαρκτο και χρειάζεται να διασχίσετε δάση και ζούγκλες. Με εντυπωσιακές εναλλαγές τοπίων και κλίματος, πλούσια και σπάνια βιοποικιλότητα και με ένα ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό της χλωρίδας και πανίδας της να μην υπάρχει πουθενά αλλού στον πλανήτη, το νησί της Μαδαγασκάρης, που αποχωρίστηκε από την Αφρική πριν από εκατομμύρια χρόνια, καλείται από πολλούς ως η «όγδοη ήπειρος».

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης μέσω ενδιάμεσου σταθμού

Εσωτερική πτήση: Τουλεάρ – Ανταναναρίβο

Για την επέκταση στο Νησί Νόσι Μπε επιπλέον 2 εσωτερικές πτήσεις Ανταναναρίβο – Νόσι Μπε – Ανταναναρίβο

Διαμονή σε ξενοδοχεία 3*, 4*, 5* τοπικής κατηγοριοποίησης. Η τουριστική υποδομή της χώρας είναι υποτυπώδης

Ημιδιατροφή

Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα

Κόστος εισόδων στα Εθνικά Πάρκα που αναγράφονται στο πρόγραμμα

Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί

Εξειδικευμένοι φυσιοδίφες για τις περιηγήσεις στα πάρκα

Έμπειρος Έλληνας αρχηγός

Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται:

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, ταξιδιωτική ασφάλεια έως 75 ετών: 980 € 

Βίζα: περίπου 35 €. Εκδίδεται τοπικά, με την άφιξη στο αεροδρόμιο

Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

  • Αναχώρηση
    7/8 & 25/10
  • Ώρα αναχώρησης
    Παρακαλούμε όπως σημειώσατε ότι όλες οι αναγραφόμενες τιμές είναι αρχικές και ενδέχεται να τροποποιούνται ανάλογα με τη διαθεσημότητα και τις ημερομηνίες αναχώρησης.
1

1η ΗΜΕΡΑ ΑΘΗΝΑ - ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, την Ανταναναρίβο ή Τάνα, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι.
2

2η ΗΜΕΡΑ ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ

Άφιξη στην πρωτεύουσα που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.400 μέτρων στο κέντρο του νησιού. Η πόλη είναι κτισμένη αμφιθεατρικά γύρω από τη λίμνη Ανοσύ, Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
3

3η ΗΜΕΡΑ ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ - ΠΑΡΚΟ ΜΕ ΛΕΜΟΥΡΙΟΥΣ - ΑΝΤΣΙΡΑΜΠΕ, ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Πρωινή αναχώρηση για το πάρκο με τους λεμούριους, που βρίσκεται 20 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης και φιλοξενεί 9 είδη αυτού του αξιαγάπητου ζώου της χώρας. Συνεχίζουμε την όμορφη διαδρομή μας μέσα από καταπράσινους ορυζώνες, γρανιτένια βουνά και μικρά παραδοσιακά χωριά, με προορισμό την Αντσιράμπε, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.500 μέτρων. Η πόλη ιδρύθηκε από Νορβηγούς λουθηρανούς ιεραπόστολους στο τέλος του 19ου αιώνα. Η Νορβηγία εξακολουθεί να βοηθά στην ανάπτυξη της πόλης, να διευθύνει σχολεία και να στέλνει εκπαιδευτικούς. Κατά τη διάρκεια της γαλλικής αποικιοκρατίας (1896-1960) έρχονταν στην Αντσιράμπε ιδιοκτήτες φυτειών για να αποφύγουν το ζεστό και υγρό κλίμα των περιοχών με χαμηλότερο υψόμετρο - τον χειμώνα οι νύχτες εδώ είναι ψυχρές και το καλοκαίρι η θερμοκρασία σπάνια ξεπερνά τους 25 βαθμούς Κελσίου. Ο πληθυσμός αποτελείται κυρίως από τις φυλές Μερίνα (Merina) και Μπετσιλέο (Betsileo). Η περιοχή είναι ένα από τα οικονομικά κέντρα της χώρας: γεωργία, κτηνοτροφία, γαλακτοπαραγωγή, καπνοβιομηχανία, εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας, ζυθοποιία κ.ά. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το ιστορικό κτίριο του ταχυδρομείου, τον σιδηροδρομικό σταθμό και το Hotel des Thermes που κατασκευάστηκε το 1897 και που από τις αρχές του 1954 αποτέλεσε για δύο χρόνια κατοικία του εξόριστου από τους Γάλλους βασιλιά Μωάμεθ Ε' του Μαρόκου και της οικογενείας του. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
4

4η ΗΜΕΡΑ ΑΝΤΣΙΡΑΜΠΕ, ΛΙΜΝΕΣ ΤΡΙΤΡΙΒΑ ΚΑΙ ΑΝΤΡΑΪΚΙΜΠΑ

Η πόλη επονομάζεται "Πόλη του Νερού" λόγω των θερμών πηγών της, αλλά και των δύο ηφαιστειακών λιμνών της: την Τριτρίβα και την Αντραϊκίμπα, τις οποίες θα επισκεφθούμε στη συνέχεια. Θα δούμε επίσης σε τοπικό εργαστήριο πώς κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα υλικά μικροσκοπικά ποδήλατα και ρίκσα (rickshaws, τρίτροχα ποδήλατα, κληρονομιά από Κινέζους εργάτες που δούλευαν στις κατασκευές δρόμων και σιδηροδρόμων), καθώς και χειροποίητα αντικείμενα από κέρατο ζεμπού (τοπικά βοοειδή με καμπούρες). Στην πόλη υπάρχουν μερικά εργαστήρια κοπής πολύτιμων λίθων, αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί στις αγορές σας - δεν είναι όλα όσα λάμπουν πραγματικά... Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
5

5η ΗΜΕΡΑ ΑΝΤΣΙΡΑΜΠΕ - ΑΜΠΟΣΙΤΡΑ - ΡΑΝΟΜΑΦΑΝΑ/ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Πρώτος σταθμός της σημερινής μας διαδρομής θα είναι στην Αμποσίτρα, πόλη γνωστή για τα περίφημα ξυλόγλυπτα της φυλής Ζαφιμανίρι (Zafimaniry), που ειδικεύονται στην τεχνική της μαρκετερί και σε κατασκευές ξύλινων αντικειμένων κάθε είδους. Επίσης, εδώ μπορείτε να αγοράσετε μεταξωτά από την Σοατανάνα και τις γύρω περιοχές. Στο κέντρο της πόλης, απέναντι από τον Καθεδρικό ναό, βρίσκεται το εντυπωσιακό μοναστήρι των Βενεδικτίνων. Χρόνος ελεύθερος και συνεχίζουμε για την Ρανομαφάνα. Το όνομα Ρανομαφάνα προέρχεται από τις λέξεις rano mafana που στην μαλγασική γλώσσα σημαίνει ζεστό νερό, λόγω των θερμών πηγών που βρίσκονται στην πόλη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Πριν το δείπνο μπορούμε να κάνουμε μια βόλτα με φακούς κατά μήκος του δρόμου για να αναζητήσουμε νυκτόβια ζώα. Με λίγη τύχη θα ανακαλύψουμε καφέ λεμούριους, χαμαιλέοντες κλπ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
6

6η ΗΜΕΡΑ ΡΑΝΟΜΑΦΑΝΑ - ΦΙΑΝΑΡΑΝΤΣΟΑ

Πρωινή επίσκεψη με έναν καλά εκπαιδευμένο φυσιοδίφη στο υπέροχο Εθνικό Πάρκο Ρανομαφάνα με το ορεινό τροπικό δάσος και την εξαιρετική χλωρίδα και πανίδα με διάφορα ενδημικά είδη (λεμούριοι κλπ. και περισσότερα από 100 είδη πουλιών, 68 από τα οποία εμφανίζονται μόνο στη Μαδαγασκάρη). Η περίπου 3ωρη πεζοπορία μας μέσα από στενά και τραχιά δασικά μονοπάτια απαιτεί όμως καλή φυσική κατάσταση. Αφού δούμε και τους καταρράκτες Αντριαμαμοβόκα του ποταμού Ναμοράνα που διασχίζει το πάρκο, θα αναχωρήσουμε για την Φιαναραντσόα, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Μαδαγασκάρης και πολιτιστική πρωτεύουσα του νησιού. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
7

7η ΗΜΕΡΑ ΦΙΑΝΤΑΡΑΝΤΣΟΑ - ΑΜΠΑΛΑΒΑΟ - ΠΑΡΚΟ ΑΝΤΖΑ - ΙΧΟΣΙ – ΡΑΝΟΧΙΡΑ

Πρωινή αναχώρηση για το Αμπαλαβάο, όπου θα επισκεφθούμε το παραδοσιακό, μάλλον πρωτόγονο για έναν δυτικό επισκέπτη, εργοστάσιο χαρτιού Ανταϊμόρο - ένα χαρτί φτιαγμένο από τον φλοιό του δέντρου Havoha - σύμφωνα με μια μέθοδο που πιθανότατα άφησαν οι Άραβες. Σύμφωνα με την παράδοση, κατά τον 7ο αιώνα ένα αραβικό καράβι ναυάγησε στη νοτιοανατολική ακτή της Μαδαγασκάρης και η ντόπια φυλή των Ανταϊμόρο βοήθησε τους ναυαγούς. Εκείνοι, όντας μουσουλμάνοι, είχαν μαζί τους το κοράνι, που όμως με την πάροδο του χρόνου άρχισε να φθείρεται και προσπαθώντας να βρουν κάποιο υλικό για να το αντιγράψουν, ανακάλυψαν αυτό το δέντρο - ένα είδος μουριάς - από το οποίο κατασκεύασαν το περίφημο χαρτί Ανταϊμόρο. Λέγεται μάλιστα ότι το χαρτί αυτό έχει μαγική δύναμη και μέχρι πρόσφατα έφτιαχναν βιβλία αποκλειστικά για θεραπευτές και μάγους. Επίσης το Αμπαλαβάο είναι γνωστό για την μεγάλη αγορά ζεμπού που γίνεται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη πρωί στο νότιο άκρο του χωριού. Επόμενος σταθμός της διαδρομής μας θα είναι στο Πάρκο Άντζα, στους πρόποδες του βραχώδους σχηματισμού που ονομάζεται "Τρεις Αδελφές", όπου θα δούμε εκατοντάδες λεμούριους με "τα μαύρα δαχτυλίδια στην ουρά" στο φυσικό τους περιβάλλον. Τέλος, μέσω της πόλης Ιχόσι - κέντρο της φυλής των κτηνοτρόφων Μπαρά - και του οροπεδίου Ορόμπε, που είναι ένας ατελείωτος βοσκότοπος για βοοειδή, θα φθάσουμε στην Ρανοχίρα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
8

8η ΗΜΕΡΑ ΡΑΝΟΧΙΡΑ, ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΙΣΑΛΟ

Η πρωινή μας πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο Ίσαλο είναι πραγματικά συναρπαστική! Τραχείς ψαμμιτικοί ορεινοί όγκοι με παράξενους σχηματισμούς, φαράγγια, πεδιάδες, μια φυσική "πισίνα" για να δροσιστούμε, εξαιρετική χλωρίδα και πανίδα με διάφορα ενδημικά φυτά, λεμούριους διαφόρων ειδών και πολλά άλλα ζώα της περιοχής, θα μας προσφέρουν εικόνες μοναδικές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
9

9η ΗΜΕΡΑ ΡΑΝΟΧΙΡΑ - ΙΛΑΚΑΚΑ, ΟΡΥΧΕΙΟ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΩΝ - ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΑΝΤΣΟΚΑΪ - ΤΟΥΛΕΑΡ

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας διαδρομής θα δούμε τους περίφημους τάφους της φυλής Μαχαφάλι (Mahafali) με τις ιδιαίτερες διακοσμήσεις, καθώς και τα αλλόκοτα δέντρα μπαομπάμπ, που τα κλαδιά τους μοιάζουν με ρίζες δέντρου. Στη συνέχεια θα σταματήσουμε στο χωριό Ιλακάκα για να επισκεφθούμε ένα ορυχείο εξόρυξης ζαφειριών και λίγο αργότερα στον Βοτανικό Κήπο Αντσοκάι με το 90% των φυτών του να είναι ενδημικά και το 80% εξ αυτών να έχουν φαρμακευτικές ιδιότητες. Ιδρύθηκε το 1980 από έναν Ελβετό βοτανολόγο και οικολόγο, τον Herman Petignat. Μετά από μια σύντομη στάση στην Τουλεάρ Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
10

10η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΛΕΑΡ - ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ (ΠΤΗΣΗ)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην πρωτεύουσα Τάνα. Σύντομη περιήγηση στην πόλη. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
11

11η ΗΜΕΡΑ ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
12

12η ΗΜΕΡΑ ΑΦΙΞΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Αθήνα

Τοποθεσία

Ταξιδέψτε με τα παραδοσιακά βαρκάκια Ντόχνις σε όσο περισσότερα νησιά μπορείτε. Χαλαρώστε κάτω από τους κοκκοφοίνικες και γευθείτε υπέροχους καρπούς, καρύδες, μπανάνες και μάνγκο. Όσοι αγαπάτε την κατάδυση θα ενθουσιαστείτε από την ομορφιά και την ποικιλότητα των βυθών που θεωρούνται από τους πέντε καλύτερους στον κόσμο.