2111871287

 

hello@welove-travel.com

Σ. Καραγιώργη 3, 14121 Νέο Ηράκλειο

Top

Ορεινή Ναυπακτία & Παραλιακή Φωκίδα

88€

κατ' άτομο

Απόδραση στην ορεινή Ναυπακτία! Ένας τόπος ονειρικός!

2 μέρες με πούλμαν Ναύπακτος – Ανω Χώρα – Ιερά Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος – Νήσος Τριζόνια – Γαλαξείδι.

Στα ορεινά του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, στα σύνορα με τη Φωκίδα, η περιοχή της Ορεινής Nαυπακτίας, ή Kράβαρα όπως λεγόταν παλαιότερα, είναι ένας συναρπαστικός ορεινός προορισμός που κρατιέται μακριά από το μαζικό τουρισμό και προσφέρεται για φυσιολάτρες. Ανάμεσα στις νότιες απολήξεις της Πίνδου, την Οξιά, το Παναιτωλικό και τα Βαρδούσια, έχοντας στα νότια τον Μόρνο, τον Εύηνο και τον παραπόταμό του Κότσαλο, περιλαμβάνει περισσότερα από 45 χωριά που κρέμονται σαν αετοφωλιές ανάμεσα σε ατελείωτα δάση από έλατα, καρυδιές, οξιές και λόγγους με καστανιές.

Οι λέξεις είναι λίγες για να περιγράψουν το μεγαλείο που αντικρίζουν τα μάτια μας μετά από κάθε φιδογυριστή στροφή, με το πέρασμα του επόμενου χωριού, με τη διάνυση ολοένα και περισσότερων χιλιομέτρων. Μια απόδραση σε ένα τόπο ονειρικό!

Διάσπαρτα σε αμέτρητα δάση από έλατα, οξιές, βελανιδιές και λόγγους από καστανιές, περισσότερα από 45 χωριά συγκροτούν ένα από τα πιο εντυπωσιακά ορεινά οικιστικά συγκροτήματα της χώρας. Ένα εκτεταμένο δίκτυο μονοπατιών συνδέει τα χωριά μεταξύ τους, περνώντας μέσα από φαράγγια και βουνοκορφές με πυκνά δάση ή πάνω από γεφύρια που θυμίζουν Ήπειρο και υπενθυμίζουν ότι βρισκόμαστε στην Πίνδο. Από τα πιο βατά μονοπάτια είναι αυτό που συνδέει την Άνω και την Κάτω Χώρα (περί τη μιάμιση ώρα) καθώς και το μονοπάτι του Ηρακλή, που ενώνει την Άνω Χώρα με την Αμπελακιώτισσα περνώντας μέσα από το φαράγγι του Κάκαβου.

Μια ανάσα από την Αθήνα, µε αναρίθμητες φυσικές ομορφιές και έναν αρχαιολογικό χώρο παγκόσμιας φήμης, η Φωκίδα αποτελεί έναν προορισμό ανεξερεύνητο, αλλά μοναδικό! Συνδυάζοντας ιδανικά βουνό και θάλασσα, προσελκύει τους επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

 • Αναχώρηση
  20/05
 • Περιλαμβάνονται
  Ταξιδ. ασφάλεια
  Ασφ. αστ. ευθύνης
  Μεταφορές
  Διαμονή
  Ξεναγός
  Πρωινό
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Φιλοδωρήματα
  Δημ. φόρος ξενοδ.
  Αεροπορικά εισιτήρια
  Φόροι αεροδρ.
  Είσοδοι μουσείων
  Μεταφ. αεροδρ. (εξωτ.)
1

1Η ΗΜΕΡΑ

Αναχώρηση 07:00 από ΑΘΗΝΑ, ημίωρη στάση στην περιοχή του AIΓΙΟΥ και συνεχίζουμε περνώντας την κρεμαστή γέφυρα ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ και την πόλη της ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ, από μια ονειρική διαδρομή, μέσα από αμέτρητα δάση από έλατα, οξιές, βελανιδιές και λόγγους από καστανιές, σε μια περιοχή όπου περισσότερα από 40 χωριά συγκροτούν ένα από τα πιο εντυπωσιακά ορεινά οικιστικά συγκροτήματα της χώρας. Θα φθάσουμε στην ΑΝΩ ΧΩΡΑ, που είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στη δασωμένη ελατοπλαγιά του όρους Κόρακα και κρατάει τα πρωτεία της τουριστικής κίνησης ολόκληρης της περιοχής. Περπατήστε στα πλακόστρωτα σοκάκια που ενώνουν τις γραφικές γειτονιές, θαυμάστε τα πετρόχτιστα σπίτια με τα πολύχρωμα μπαλκόνια και τις λουλουδιασμένες αυλές. Ξεδιψάστε στις βρύσες και τα ρυάκια που αντηχούν το κελάρυσμα τους σ’ ολόκληρο το χωριό. Κάντε μια στάση στην πλακόστρωτη πλατεία, όπου δεσπόζει η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, όπου δίπλα της στέκει ο θρυλικός Καρνάβαλος, το παλιό λεωφορείο που μέχρι το 1983 εκτελούσε το «δύσκολο» δρομολόγιο Ναύπακτος - 'Ανω Χώρα – Κάτω Χώρα. Παραμονή, γεύμα προαιρετικά και επιστροφή στην πόλη της ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στο γραφικό λιμανάκι με το κάστρο, διανυκτέρευση.
2

2η ΗΜΕΡΑ

Πρωινό και μια ακόμη συναρπαστική μέρα ξεκινά. Πρώτος σταθμός η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ στην περιοχή ΣΚΑΛΑ, έξι μόνο χιλιόμετρα από την πόλη της ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ, με μοναδική θέα προς την Αχαϊκή πρωτεύουσα και την καλωδιακή γέφυρα ΑΝΤΙΡΙΟΥ - ΡΙΟΥ. Λίγο αργότερα θα επισκεφθούμε το όμορφο καταπράσινο νησάκι του Κορινθιακού, τα ΤΡΙΖΟΝΙΑ, ενώ το μεσημέρι θα καταλήξουμε στο ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ, για περιπάτους και γεύμα προαιρετικά. Ακολουθεί πορεία επιστροφής προς την Αθήνα, με ενδιάμεση στάση, άφιξη το βράδυ.

Τοποθεσία

Oreini Nafpaktia

2 μέρες με πούλμαν Ναύπακτος - Ανω Χώρα - Ιερά Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος - Νήσος Τριζόνια - Γαλαξείδι.