2111871287

 

hello@welove-travel.com

Σ. Καραγιώργη 3, 14121 Νέο Ηράκλειο

Top

Σύρος

362€

κατ' άτομο

Διακοπές στη «μεγαλοαστή» των Κυκλάδων: στη Σύρο η αρχοντιά ζει και βασιλεύει.

Ονειρεύεστε διακοπές με ρετρό ατμόσφαιρα, την ποιότητα και το μεγαλείο των παλιών καιρών με φόντο το Αιγαίο; Η Σύρος είναι το νησί σας. Ερμούπολη και Άνω Σύρος: δύο λόφοι, μία Ορθόδοξη και μία Καθολική κοινότητα, επιβλητικά νεοκλασικά και κυκλαδίτικα σοκάκια. Σε αυτό το νησί των Κυκλάδων, οι αντιθέσεις ενώνονται σε μια αύρα μεγαλοαστική, από τις μαρμαροστρωμένες πλατείες μέχρι τις επαύλεις της Ντελαγκράτσια. Την πρωτεύουσα των Κυκλάδων θα θελήσετε να την κάνετε σπίτι σας, όπως έκαναν τόσοι που αναζήτησαν εδώ την ποιότητα ζωής μια άλλης εποχής και έδωσαν στη Σύρο ζωή όλο το χρόνο. Μπείτε στην καθημερινότητά της και νιώστε το κλασικό με το παραδοσιακό να ενώνονται γλυκά, σαν συριανό λουκούμι. Κάπου ανάμεσα στα νεοκλασικά της Σύρου θα ψάχνετε το επόμενο σπίτι σας!

Ο μεσαιωνικός οικισμός της Άνω Σύρου, κτισμένος στον ψηλότερο λόφο, πάνω από το λιμάνι, στεφανωμένος από την καθολική επισκοπή του Αγίου Γεωργίου, μένει ανέγγιχτος από το πέρασμα του χρόνου. Ολόκληρη η πόλη είναι ένα αξιοθέατο για την αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική της, με τα στενά δρομάκια, τα χαμηλοτάβανα σπίτια και τα αμέτρητα σκαλοπάτια.

Το βόρειο μέρος του νησιού ονομάζεται «Απάνω Μεριά» και είναι ορεινό, ενώ στο νότιο μέρος, που είναι πεδινό, βρίσκονται οι περισσότεροι οικισμοί, χωριά και παραλίες της Σύρου. Η Απάνω Μεριά, με τη γραφικότητα της και την ηρεμία της, προσφέρεται για εξερεύνηση καθώς οι δρόμοι και τα μονοπάτια ναι μεν είναι ελάχιστα, αλλά οδηγούν μέσα από ένα εκπληκτικό τοπίο με βράχια, σπηλιές, γεφυράκια στις παρθένες στις άβατες παραλίες του νησιού. Αντίθετα, το νότιο μέρος της Σύρου είναι οδικά άριστο με ασφαλτοστρωμένους δρόμους που συνδέουν όλα τα χωριά μεταξύ τους αλλά και με την Ερμούπολη. Οι οικισμοί εδώ είναι αναπτυγμένοι τουριστικά, με σύγχρονες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και οργανωμένες παραλίες.

 • Αναχώρηση
  02/06
 • Περιλαμβάνονται
  Διαμονή
  Πρωινό
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Φιλοδωρήματα
  Δημ. φόρος ξενοδ.
  Ταξιδ. ασφάλεια
  Ασφ. αστ. ευθύνης
  Αεροπορικά εισιτήρια
  Μεταφορές
  Φόροι αεροδρ.
  Είσοδοι μουσείων
  Ξεναγός
  Μεταφ. αεροδρ. (εξωτ.)
1

1Η ΗΜΕΡΑ

Συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά και πρωινή αναχώρηση (07:30 – 11:15) για την αρχοντική Σύρο. Μέσω ταλάντων άφιξη στο Γαλησσά όπου θα έχουμε χρόνο για γεύμα (έξοδα ατομικά) στα ταβερνάκια της περιοχής. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας Dolphin Bay 4*, το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.
2

2η ΗΜΕΡΑ

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε τη μέρα μας με εκδρομή στα χωριά του νησιού. Ξεκινώντας από τη Ντελαγκράτσια (Ποσειδωνία), το γραφικό Κίνι, καταλήγουμε στο ιστορικό κέντρο της γοητευτικής Ερμούπολης με τα επιβλητικά Νεοκλασικά, το λιμάνι και το γραφικό παραλιακό δρόμο. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και φαγητό (έξοδα ατομικά) και τελευταία μας στάση πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας θα είναι το Μοναστήρι της Αγίας Βαρβάρας. Χρόνος για ξεκούραση στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.
3

3η ΗΜΕΡΑ

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος στην Ερμούπολη για να γνωρίσουμε τα θαυμάσια αρχοντικά της πρωτεύουσας των Κυκλάδων, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και τις ντόπιες βιοτεχνίες με τα λουκούμια. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.
4

4η ΗΜΕΡΑ

Μπουφέ πρόγευμα και μεταφερόμαστε στο μεσαιωνικό οικισμό Άνω Σύρα. Χρόνος για περίπατο στα στενά δρομάκια με τα σπίτια σχεδόν το ένα πάνω στο άλλο και επίσκεψη (έξοδα ατομικά) στο Μουσείο του ‘Πατριάρχη’ της ρεμπέτικης μουσικής Μάρκου Βαμβακάρη. Το μεσημεράκι μεταφορά στο λιμάνι όπου θα πάρουμε το πλοίο της επιστροφής για τον Πειραιά.

Τοποθεσία

Από την άγρια βόρεια πλευρά μέχρι τους νότιους παραθαλάσσιους οικισμούς και την αρχοντική Ερμούπολη, η Σύρος προσφέρεται για σύντομες ανοιξιάτικες αποδράσεις.