2111871287

 

hello@welove-travel.com

Σ. Καραγιώργη 3, 14121 Νέο Ηράκλειο

Top

Θεσσαλονίκη

175€

κατ' άτομο

Γεύσεις, αγορές και πολιτισμός σε… χαλαρούς ρυθμούς!

Στη Βόρεια Ελλάδα, με έδρα της τη Μακεδονία, υπάρχει μια πόλη που όμοιά της δεν υπάρχει σε ολόκληρη την Ελλάδα. Μια τεράστια πολιτισμική «μαρμίτα» είναι η Θεσσαλονίκη, όπου όνειρα, ιδέες, οράματα και τάσεις κοχλάζουν υπόγεια σε μία εναλλακτική σκηνή. Μες στο πλήθος και στους δρόμους, θα διαβάσετε την ιστορία της: Θερμαϊκός κόλπος, Λευκός Πύργος, λεωφόρος Νίκης, πλατεία Αριστοτέλους, οδός Μητροπόλεως, οδός Τσιμισκή, Λαδάδικα, Αγορά Μοδιάνο, Μπιτ Παζάρ, Άνω Πόλη.

Κομψή και εκλεπτυσμένη, η αρχόντισσα του Βορρά είναι μια σύγχρονη πόλη, γεμάτη νιάτα και ζωντάνια, που ανοίγει διάπλατα την «υδάτινη» αγκαλιά της για να χαρίσει πολύτιμες εμπειρίες ιστορίας, πολιτισμού, διασκέδασης και χαλάρωσης, –αλλά και των σύγχρονων τάσεων της μόδας. Ταυτόχρονα, φέροντας 23 αιώνες ιστορίας, είναι έτοιμη να αφηγηθεί τη συναρπαστική διαδρομή της στον χρόνο, που άφησε ανεξίτηλα σημάδια στα μνημεία, στην αρχιτεκτονική και στις γεύσεις της. Και τα προσφέρει όλα αυτά, ακόμα και αν επιλέξετε να την επισκεφτείτε για λίγες μόνο ώρες.

Η Θεσσαλονίκη μια σύγχρονη μεγάλη πόλη, με πάνω από 1 εκατ. κατοίκους, είναι το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Βόρειας Ελλάδας. Βρίσκεται σε μια εύφορη γη που αναπτύσσεται γύρω από τα ποτάμια Αξιό, Γαλλικό και Λουδία, τις λίμνες Κορώνεια και Βόλβη, αλλά και τις θάλασσες του Θερμαϊκού και του Στρυμονικού Κόλπου. Κατοικείται από τα προϊστορικά χρόνια και στην περιοχή υπάρχουν ίχνη ζωής από εκείνη την εποχή. Την πόλη ίδρυσε το 315 π.Χ. ο βασιλιάς των Μακεδόνων Κάσσανδρος, γιος του στρατηγού Αντίπατρου που άφησε σαν επιμελητή στην Μακεδονία ο Μέγας Αλέξανδρος, όταν τόλμησε τη μεγάλη εκστρατεία του στην Ασία. Ο Κάσσανδρος, αφού κυριάρχησε στη μάχη των διαδόχων, παντρεύτηκε την ετεροθαλή αδερφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τη Θεσσαλονίκη, και ίδρυσε προς τιμήν της την πόλη, ενώνοντας 26 μικρούς οικισμούς, που υπήρχαν εκεί γύρω.

3 ημέρες
 • Αναχώρηση
  Δεν έχει προγραμματισμένες αναχωρήσεις
 • Περιλαμβάνονται
  Διαμονή
  Ξεναγός
  Πρωινό
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Φιλοδωρήματα
  Δημ. φόρος ξενοδ.
  Ταξιδ. ασφάλεια
  Ασφ. αστ. ευθύνης
  Αεροπορικά εισιτήρια
  Μεταφορές
  Φόροι αεροδρ.
  Είσοδοι μουσείων
  Μεταφ. αεροδρ. (εξωτ.)
1

1Η ΗΜΕΡΑ Αθήνα -Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση το πρωί και αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για την πανέμορφη Θεσσαλονίκη . Με την άφιξή μας θα γνωρίσουμε την πόλη, θα προσκυνήσουμε στον Άγιο Δημήτριο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, Ελεύθερος χρόνος για βόλτες, για φωτογραφίες στον Λευκό Πύργο γιατί το ξενοδοχείο είναι κεντρικό και ενδείκνυται… ( δείπνο για όσους το δηλώσουν ) , διαν/ση.
2

2η ΗΜΕΡΑ Θεσσαλονίκη - Καβάλα - Δράμα – Ουρανούπολη ( ΧΩΡΙΟ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ ) - Θεσσαλονίκη

Πρωινό και αναχώρηση για την όμορφη Καβάλα, άφιξη και περιήγηση . Θα δούμε αξιόλογα κτίσματα όπως τις Καμάρες - το πιο χαρακτηριστικό σημείο πόλης και φυσικά το σήμα κατατεθέν της πόλης το περίφημο κάστρο της πόλης. Σχετική παραμονή για να περπατήσουμε στους κεντρικότερους και πιο εμπορικούς δρόμους της . Συνεχίζουμε για μία ακόμη όμορφη πόλη τη Δράμα, όπου θα έχουμε παραμονή 3 ώρες για να θαυμάσουμε την πρωτεύουσα των Χριστουγέννων, <Ουρανούπολη > με τα ξύλινα σπιτάκια που έχουν στηθεί και το όνειρο του Άη Βασίλη παίρνει μορφή!!! Προαιρετικό γεύμα. Επιστρέφουμε στην Θεσσαλονίκη και ελεύθερος χρόνος . ( Δείπνο για όσους το δηλώσουν ) , διαν/ση.
3

3η ΗΜΕΡΑ Θεσσαλονίκη- Άγιος Παϊσιος-Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για να προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Παϊσίου , που βρίσκεται μέσα στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου ( Η είσοδος στο μοναστήρι δεν επιτρέπεται στις γυναίκες που φορούν παντελόνια, κοντές φούστες). Οι γυναίκες να φορούν φούστα φαρδιά και μακριά, κάτω από το γόνατο. Το μοναστήρι δεν δίνει φούστες, μαντήλια ή οτιδήποτε άλλο. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά). Μετά το προσκύνημά μας θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής μας με ενδιάμεσες στάσεις για προαιρετικό φαγητό και καφέ.

Τοποθεσία

3 ημέρες οδικώς σε Θεσσαλονίκη - Καβάλα - Δράμα – Ουρανούπολη ( χωριό ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ )- Άγιος Παϊσιος